Adli Tatili Verimli Geçirmenin Yolları | GÜNCE

Adli Tatili Verimli Geçirmenin Yolları

Adli Tatili Verimli Geçirmenin Yolları | GÜNCE

ANA SAYFA GÜNCE blog ok BLOG GÜNCE blog ok ADLİ TATİLİ VERİMLİ GEÇİRMENİN YOLLARI

10 Ağustos Çarşamba, 2022

Adli Tatili Verimli Geçirmenin Yolları

Adli tatil, her yıl yargı mensuplarının dinlenmeleri için yasal düzenlemelerle belirlenmiş zaman dilimi içerisinde bir toplu izin kullanımı olarak tanımlanabilir. Her yıl adli tatilde iş görme yasağı sebebiyle basit yargılama gibi bazı yargı işleri duraklarken, yalnızca acil yargı işleri devam eder. Adli tatilde bakılan davalar kanunla belirtilmiştir. Mahkemeler de kanunla belirlenmiş işler haricindeki işlemleri uygulamazlar. Bu süreçte nöbetçi mahkemeler aktif olur ve genel olarak acil denilebilecek hususlardaki davalar görülür. Adli tatilde duran süreler, tatilin bittiği günden itibaren üç gün uzatılmış sayılır. Adli tatilde dilekçe süreleri de düzenlemeye tabidir. Adli tatil kapsamında yer alan tüm dilekçelerin de adli tatil bitiminden en geç 1 hafta sonrasına kadar teslim edilmesi gerekmektedir.

Ancak adli tatil aynı zamanda, yılın 11 ayı boyunca müvekkilleri için çalışan hukuk bürolarının özellikle kendileri için çalışmalarına imkân tanıyan çok verimli bir süre olarak değerlendirilebilir. 2022’nin adli tatiline girdiğimiz bu günlerde, yılın iş yoğunluğu arasında hukuk büronuz ve kendiniz için almaya fırsat yaratamadığınız bazı aksiyonları alabilir, tatil sürecini, kendinizi çok da yormadan oldukça verimli hale getirebilirsiniz.

Biz de bu yazımızda, hukuk büronuz için adli tatili nasıl daha verimli geçirebileceğinize dair size yardımcı olabileceğini düşündüğümüz birkaç öneriyi derledik.

Hukuk Büronuzdaki Çalışanların İzin Süreçlerini Doğru Yönetin.

Öncelikle, hukuk büronuzun verimli çalışmasını sağlayan en önemli unsurlardan birinin, ekibin motivasyonu olduğunu hatırlatmak isteriz. Bu motivasyonu sağlayacak adil bir izin süreci yönetimi, tüm yıl yoğun tempoda çalışan avukatlar ve büro çalışanları için oldukça değerli. İzin süreçlerinin profesyonel ve sistematik bir planlamaya tabii tutulmasını ve bu şekilde takip edilmesini sağlamak, adli tatilde çalışanlarınızın şeffaf bir iletişimle planlarını yapabilmesini ve kaygı yaşamamasını mümkün kılacaktır. Ayrıca, aynı tarihlerde kimlerin ve hangi görevlerden sorumlu kişilerin izine çıkacağının planlaması, büronuzun verimliliğinin sürdürülebilirliği için de çok önemli. Bu süreci, hem çalışanlarınızın motivasyonunu sağlayacak adil bir yöntemle hem de büronuzdaki iş akışının verimliliğini koruyacak şekilde planlamak için GÜNCE’nin İzin Yönetimi özelliğinden faydalanabilir, kaynaklarınızı başarıyla planlayarak yönetebilirsiniz.

İzinli Çalışanların Takip Ettiği İşleri Kaçırmayın.

İzne çıkan avukatların veya büro çalışanlarının takip ettikleri işlerin, izinli oldukları sürede aksamaması, gerekli bilgilere veya dosyalara erişilebilmesi oldukça önemli bir konudur. Tüm dosyaların dijital bir platformda, doğru kategorize edilmiş ve etiketlenmiş şekilde erişilebilir durumda olması, iş akışınızın aksamamasını garanti altına alacaktır. Tüm evrakların ve iş süreçlerinin kişilerden bağımsız olarak bir sisteme entegre olması bunun için oldukça pratik ve efektif bir çözüm. GÜNCE’nin evraklar sekmesi bu konuda size çok yardımcı olacaktır. Adli izinde izin kullanacak olan tüm çalışanların, ilgili evrakları ve görevleri GÜNCE’de güncel halde bulundurmasını hatırlatarak bu süreci başarıyla geçirebilirsiniz.


GÜNCE ile tüm avukatlık ve büro işlerinizi tek bir platformdan yönetin.

Büronuzun Kurumlaşması Sürecinde Analizlerinizi Gerçekleştirmek İçin Doğru Zamandasınız.

Yılın geri kalanında yüksek bir tempoda ve süregelen bir iş akışıyla çalıştığınız için, büronuzun genel gidişatı, büronuzla ilgili stratejiniz, iş geliştirme sürecinizle ilgili size çok fayda sağlayacak olan analizleri bir adım geri çekilerek ve detaylı bir şekilde gerçekleştirmeye fırsat yaratamıyor olabilirsiniz. Adli tatil, bu analizleri gerçekleştirmek ve büronuzun kurumlaşma ve büyüme yolunda ihtiyaçlarınızı tespit ederek yönünüzü belirlemek için doğru zaman. Hangi müvekkillere ve dosyalara ne kadar zaman ayırılmış, hangi çalışmalarınız size maddi olarak nasıl bir geri dönüş sağlamış, enerjinizi ve iş gücünüzü ne kadar verimli kullanmışsınız? Bu ve benzeri birçok soruyu sormak, büronuzun başarısında size fayda sağlayacaktır. Yılın ilk iki çeyreğini nasıl geçirdiğinizi ve yılın geri kalanı için nasıl hedefler koymanız gerektiğini belirlerken, tüm iş akışınızı ve büronuzun işleyişini gözler önüne serecek olan GÜNCE verilerinden yararlanabilirsiniz.

Henüz Dijital Dönüşümünüzü Gerçekleştirmediyseniz, Adli Tatil Bunun İçin Harika Bir Fırsat!

Büronuz için yapabileceğiniz en verimli çalışma, dijital dönüşümünüzü gerçekleştirmek olacaktır. Sisteminizi elektronik ortama taşımak ve gelecek adli yıldan önce kendinize önemli bir yatırım yapmak için adli tatil sürecini değerlendirebilir, böylece yoğun çalışılan süreçte vakit kaybetmemiş olursunuz. Gelecek adli yıla, büronuza çağ atlatacak GÜNCE ile başlamak ve yalnızca ofiste değil, her yerden çalışabileceğiniz hukuk teknolojilerinden yararlanmak için adli tatilde GÜNCE ile tanışmanızı öneririz.

Dinlenmeyi ve Kişisel Gelişiminize Vakit Ayırmayı Unutmayın.

Adli tatili verimli geçirmenin bir diğer yolu ise tabii ki dinlenmek ve gelecek adli yıl için enerji toplamak. Bunu yaparken kendinize mesleki olarak katma değer sağlamayı, kişisel ve mesleki gelişiminizi kendinize ayırdığınız birkaç saatlik kaliteli okuma ile değerlendirmeyi tercih ederseniz, avukatlık yolculuğunuzda size fayda sağlayacağını düşünerek derlediğimiz çok değerli kitap önerilerinden oluşan “Hukuk Deneyimini Somutlaştırmak” başlıklı yazımıza da göz atmayı unutmayın.

Son olarak, tüm avukatların ne kadar yoğun bir tempo içerisinde, gecelerini gündüzlerine katarak ve birçok zorluğa göğüs gererek çalıştıklarını, mesleğin doğasının getirdiği tüm zorluklara ek olarak kendilerinin gösterdikleri özveriyi biliyor ve takdir ediyoruz. Adli tatil sürecinizin, tüm bu özverinizin ödülünü alabileceğiniz, faydalı bir dinlenme ve verimli bir gelişme süreci olmasını diliyor, bu yazımızın size tatil süreciniz için ilham vereceğini umut ediyoruz.