Entegre Teknolojik Çözümlerin Avukatlık Bürolarının Büyümesine Sağlayacağı Katkılar | GÜNCE

Entegre Teknolojik Çözümlerin Avukatlık
Bürolarının Büyümesine Sağlayacağı Katkılar

Entegre Teknolojik Çözümlerin Avukatlık Bürolarının Büyümesine Sağlayacağı Katkılar | GÜNCE

ANA SAYFA GÜNCE blog ok BLOG GÜNCE blog ok ENTEGRE TEKNOLOJİK ÇÖZÜMLERİN AVUKATLIK BÜROLARININ BÜYÜMESİNE SAĞLAYACAĞI KATKILAR

25 Ekim Pazartesi, 2021

Entegre Teknolojik Çözümlerin Avukatlık Bürolarının Büyümesine Sağlayacağı Katkılar

Mesleğiniz ne olursa olsun, dijitalleşme artık çağın bir gereksinimi. Son yıllarda teknolojinin ilerlemesiyle, özellikle de yaşadığımız salgın nedeniyle, birçok işimizi uzaktan, dijital çözümlerle hallediyor; dijital platformlarda bir araya geliyor, önemli tarihlerimizi dijital takvimlerden takip ediyor, bankacılık işlemlerimizi bile çoğu zaman bankaya gitmeden, dijital-mobil bankacılık uygulamalarından gerçekleştiriyoruz.

Hemen hemen her sektörün, gün geçtikçe dijital platformların entegre teknolojik çözümlerinin kullanım alanlarını keşfettiklerini, dijitalleşen dünyada yer aldıklarını ve bu alanlardan büyük verim sağladıklarını görüyoruz.

Ancak tüm bu sektörlerin arasında, minimum hatayla zamanı verimli kullanmaya en çok ihtiyaç duyan hukuk sektörü, dijitalleşen dünyayı biraz geriden takip ediyor.

Söz konusu avukatlık bürosunda çalışmak olunca da bilindiği üzere iş yalnızca dilekçe hazırlamak, duruşmaları takip etmek ya da müvekkille görüşmekle sınırlı olmuyor. Evrakların arşivlenmesi, doğru zamanda doğru evrakın el altında olması, büro içindeki işlerin ve gelişmelerin kontrolü, ekip kaç kişiden oluşursa oluşsun çalışanların adil bir şekilde performanslarının değerlendirilmesi, takvimin takibi, verimliliğin artırılması gibi birçok büro içi iş de bu sınırlı zaman içerisinde, aynı anda çok önemli olabiliyor.

Bunca iş ve takip edilmesi gereken durumlar karşısında, bir avukatlık bürosunun tüm bunlara zaman ayırabilmesi, esnek bir yapıya sahip olması; beklenmedik durumlar ve doğal afetler karşısında kriz yönetimini sağlayabilmesi, her daim müvekkillerinin güvenini korumak açısından çok önemli.

Konu güvenden açılmışken, insan faktörüyle manuel bir şekilde yürütülen sistemlerde hata yapma olasılığı, teknolojik sistemlere göre çok daha fazla oluyor ve bu da bir avukatlık bürosu için müvekkilleri karşısında ciddi bir güven, büro içi işlerinde ise ciddi zaman kaybı olarak dönüp, verimliliği düşürebiliyor. Verimlilik kaybı yaşayan bir avukatlık bürosu için de büyümenin duraksaması, kaçınılmaz oluyor.

Hal böyle olunca, bir avukatlık bürosu çalışanının gerekli evraklara her zaman, her yerden erişilebilme, takvimi takip edebilme, iş akışını kontrol altına alabilme ve işlerini hatasız bir sistemde yürütebilmesi için entegre teknolojik çözümlere; her an elinin altında olabilecek bir takip sistemine geçişi, zorunlu hale geliyor.

Yazımızın bu kısmına kadar size, “Avukatlık bürolarının neden bu entegre sistemlere ihtiyacı olduğundan” bahsettik. Gelin, şimdi biraz da "Nasıl"ını konuşalım…

Teknolojinin nimetlerinden nasıl faydalanabilirsiniz?

Ofis içi işler yüzünden, avukatlık yaptığınızı unuttuğunuz oluyor mu? Bazen günlük işleyişlerin yoğunluğu, sizi asıl yapmak istediğiniz işlerden alıkoyuyor gibi hissediyorsanız, avukatlık mesleğine dair birçok ihtiyacınızda, GÜNCE otomasyon sistemimiz ve mobil uygulamamız yanınızda.

Evrak yönetimi, büro yönetimi, arşivleme, ekip yönetimi, iş yükü takibi gibi işlerinizi otomasyon sürecimizden ve mobil uygulamamızdan takip edebilir, avukatlık mesleğinize daha çok zaman ayırabilirsiniz.

GÜNCE ile tüm avukatlık ve büro işlerinizi tek bir platformdan yönetin. GÜNCE ile tüm avukatlık ve büro işlerinizi tek bir platformdan yönetin.

Evraklar arasında kaybolmadan, zamanınızı nasıl verimli kullanabilirsiniz?

Arşivi düzenlemek mi yoksa arşivdeki dosyayı aramak mı daha çok zaman kaybı, bilemedik… Üstelik o dosyalarda yapılacak en küçük hata, tüm ekibi etkiliyor! Eski düzenleri unutun, e-evrak dünyasıyla tanışın…

Evraklarınızı e-evrak üzerinden kategorize edin, sisteme kaydedin, istediğiniz zaman erişin. Aynı zamanda görev dağılımını da son derece zahmetsiz bir şekilde buradan gerçekleştirebilirsiniz.

Her türlü zaman size kalır, aklınız “o dosyada” kalmaz.

Takviminizi nasıl kolaylıkla yönetirsiniz?

Günümüzde tüm insanlığın dikkat eşiği eski yıllara göre çok daha düşmüş durumda. Üzerine iş yükü ve zaman baskısı da eklenince hatalar kaçınılmaz olmakta. Takvimde yapılan ufacık bir hata, birçok karışıklığa sebep olabilir. Bu gibi durumların önüne geçmek için işinizi kusursuzca not eden, her işin takibini atlamadan gerçekleştirebilen, hiçbir şeyi beş dakika bile geciktirmeyen bir platformdan; otomasyon sistemimizden yardım almayı deneyebilirsiniz.

Sizin için işleri takip eder, gönderim vaktinizi hatırlatır, bir sonraki görevinizi ve duruşmanızı bildirerek size büyük yardımı dokunur.

Ekibinizi nasıl yönetirsiniz, nasıl performans takibi yapabilirsiniz?

Ekibiniz kaç kişiden oluşursa oluşsun, bir yandan avukatlık yapıp bir yandan ekibinizi takip etmeniz, iş dağılımı yapmanız, yeri geldiğinde performans değerlendirmesi yapmanız zorlayıcı bir süreç olacaktır.

Dijitalleşme sürecinden maksimum verim sağlayacağınız alanlardan biri; yeni nesil performans planlama ve ölçme modülleri kullanarak ekip yönetimini kolaylaştırmak. Aynı zamanda ekibinizin performansını nasıl en iyiye çekebileceğinizle ilgili sağlayacağı pratik bilgilerden de faydalanabilirsiniz. Avukatlık deneyiminden yola çıkarak en güncel teknolojiyle tasarlanan ve kendini sürekli yenileyen, mesleğinizin özel ihtiyaçlarını düşünen, kolaylaştıran, ekibinizi ve büro içi işlerinizde organize olmanıza yardımcı olarak size mesleğinizin keyifli yanlarını hatırlatan GÜNCE ile, büronuz avucunuzun içinde…