Hukuk Deneyimini Somutlaştırmak | GÜNCE

Hukuk Deneyimini Somutlaştırmak

Hukuk Deneyimini Somutlaştırmak | GÜNCE

ANA SAYFA GÜNCE blog ok BLOG GÜNCE blog ok HUKUK DENEYİMİNİ SOMUTLAŞTIRMAK

29 Nisan Cuma, 2022

Hukuk Deneyimini Somutlaştırmak

Avukat olmak, yalnızca isminizin başına gelen “Avukat” takısından çok daha fazlası anlamına geliyor. Hukuk fakültesinde başlayan uykusuz geceler ve sayfalarca okuma ile dolu yeni yaşam tarzınız sizi emekli olacağınız güne kadar takip edecektir. Bir ömre tekabül eden bu yıllar içerisinde yüzlerce, belki de binlerce sözleşme, dilekçe, evrak okuyup yazacaksınız. Sayısız davaya hazırlanacak, sayısız argüman üretecek, sizi her köşe başında bekleyen yeni deneyimlere hazırlıklı olmak için, sizden önce bu işi yapmaya başlayanların deneyimlerinden faydalanacaksınız.

Bu deneyimlerden yararlanmak için avukatlık ile ilgili kitaplar okuyacak, avukatlık mesleğinin icra edilme şekilleri ile ilgili kitaplar araştıracaksınız. Yıllarca süren hukuk deneyimini somutlaştırarak birer çıktıya dönüştüren avukatların anlattıkları, sizlere bir sonraki adımınız için bir el feneri olacak. Çünkü tecrübeli bir avukatın hukuk deneyimi, başlı başına bir değer olarak görülebilir ve bu deneyimden elde edilen çıktılar, başka avukatların hikayelerinde büyük farklar yaratabilir.

Bizler de bu yazımızda, avukatlık yolculuğunuzda size fayda sağlayacağını düşündüğümüz bazı kitapları derlemek istedik. Böylece tecrübeli avukatların sahip olduğu hukuk deneyiminin göstereceği yollar ve yöntemler ile sizler de kendi yolculuğunuzda geliştirebileceğiniz hususlar üzerinde düşünme fırsatı bulabilirsiniz.

Dilerseniz başlayalım.

Hukuk Yazıları – Avukat Halit Çelenk

Avukatlık uygulama kitapları arasında yer alabileceğini düşündüğümüz, avukatlığın felsefi ve siyasi boyutuna da değinen, 1974 tarihli bir kitap olan Hukuk Yazıları, hukukun niteliği, Dernekler Yasası, memurların sendikal hakları, düşünce özgürlüğü, Avrupa Konseyi gibi teorik konulara değindiği gibi, siyasal davalarda avukat ve sanıklara yardımcı olabilecek dilekçe örnekleri ve birçok yasal duruma ilişkin pratik bilgiler de sunuyor.

Ceza Avukatının El Kitabı – Prof. Dr. Erdener Yurtcan

İstanbul Barosuna kayıtlı bir avukat olarak görevini sürdürmeye devam eden Prof. Dr. Erdener Yurtcan’ın, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki öğretileri ve akabinde edindiği avukatlık deneyiminin damıtılmış bir çıktısı olarak bizlere sunduğu bu eserin, özellikle avukatlığa yeni başlayanlar için çok değerli bir kitap olacağını düşünüyoruz.

Bu eserde “Ceza avukatlığı nasıl yapılır? Nasıl başarılı bir ceza avukatı olunur?” sorularına cevap vermenin yanı sıra, bu amaca ulaşmanın yolları ve yöntemleri yer alıyor. Ayrıca, Türk Ceza Kanunu’nun tam metni de kitabın içerisinde yer alıyor. Böylece kitabı yanınızda taşıdığınız müddetçe TCK ile bağlantı kurmanız gereken durumlarda bu el kitabından faydalanabiliyorsunuz.

(İcra ve İflas Hukukuna İlişkin) Hukuki Mütalaalar – Avukat Talih Uyar

Avukat Talih Uyar’ın icra hukuku alanındaki engin deneyimlerinden yola çıkılarak hazırlanmış, bu hukuki alandaki eksiklerin tespiti üzerine yazılmış olan bu eseri de avukatlık uygulama kitaplarından biri olarak kategorize edebiliriz.

Eserde, Avukat Talih Uyar tarafından icra ve iflas hukukuna yönelik, uzman görüşü niteliğinde yazılmış 84 adet mütalaa yer alıyor. Tasarrufun İptali Davaları’ndan Avukatlık Ücreti konusuna, İlamların İcrası konusundan Kiralanan Taşınmazların Tahliyesi konularına kadar birçok uyuşmazlık, ayrıntılı olarak bu kitapta inceleniyor. İcra ve İflas Hukuku alanında avukatlığa yeni başlayanlar için çok faydalı bir kitap olan Hukuki Mütalaalar, hukuk deneyiminin somutlaştırılmasının harika bir örneği.


GÜNCE ile tüm avukatlık ve büro işlerinizi tek bir platformdan yönetin. GÜNCE ile tüm avukatlık ve büro işlerinizi tek bir platformdan yönetin.

Bir Avukat Gözüyle Kentler – Avukat H. Argun Bozkurt

“Bir avukatın, mesleğini icra ettiği yıllar boyunca gezdiği tüm kentleri derlediği bir gezi kitabı…” diyebilirdik ama Bir Avukat Gözüyle Kentler, bundan çok daha fazlası. Hukuk tarihini aydınlatan mimari, sosyal, sanatsal ve tarihi bilgilere, bunları var eden şehirlerin görselleriyle birlikte ulaşabildiğiniz, avukatlık mesleği ile ilgili ancak yalnızca hukukçuları değil, herkesi ilgilendiren bir kitap. Dünyayı gezerek hukuk tarihi hakkında daha fazla içgörü sahibi olmak isterseniz, kütüphanenizde bu kitaba yer vermelisiniz.

Türkiye’nin Hukuk Serüveni – Taha Akyol

Hukuk tarihinden bahsetmişken, Türkiye’de hukukun tarihçesine değinmeden olmaz. Darbe süreçlerinden milenyum Türkiye’sine, ülkemizin hukukla olan ilişkisini yakından deneyimlemiş olan gazeteci, televizyon programcısı ve yazar Taha Akyol, Osmanlı İmparatorluğu’ndan modern Türkiye’ye geçiş süresinde deneyimlenen, İslam tarihinde ortaya çıkan ve bugüne dek süregelen siyaset ve hukuk sorunlarını araştırarak çok değerli bir yazına döktü. Avukatlık ile ilgili olan herkesin kesinlikle ufkunu genişletecek olan bir kitap olan Türkiye’nin Hukuk Serüveni’ni özellikle avukatlık mesleğine yeni başlayacak olanlara öneriyoruz.

Hukuk Zihniyeti – Emir Kaya

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Hukuk Bölümü’nde eğitmen olan Doç. Dr. Emir Kaya’nın, Anayasa Hukuku Profesörü Kemal Gözler tarafından önerilen, sınırları zorlayan ve Türk hukukunu tamamen dobra, dürüst ve samimi bir yaklaşımla irdeleyen kitabı Hukuk Zihniyeti, avukatlık mesleği ile ilgili kitaplar arasında, okuduğunuzda unutamayacağınız bir eser olacak.

Bir Dilekçenin Anatomisi – Avukat M. Ufuk Tekin

Özellikle avukatlık mesleğine yeni başlayacak olanların mesleki yolculuğuna ışık tutacak olan bir kitap: Bir Dilekçenin Anatomisi. İstanbul Barosu SEM Eğitmeni Avukat M. Ufuk Tekin’in, genç avukatlara balık vermek yerine balık tutmayı hedefleyerek yazdığı kitabı, dilekçe yazarken hangi hususlara dikkat edilmesi gerektiğinden, sıklıkla yapılan yanlışların altını çizmeye kadar detaylandırılmış olan çok verimli bir kaynak. Avukatlık mesleğinin incelikleri hakkında ufuk açan bu kitabı kütüphanenize eklemenizi öneririz.

Avukat Hakları (Amaç-Sorular-Cevaplar-Mevzuat-Örnekler) – Ankara Barosu Avukat Hakları Merkezi

Ankara Barosu Avukat Hakları Merkezi’ndeki avukatların deneyimleri ve emekleri ile oluşturulmuş bu kitap, avukatlık mesleği ile ilgili kitapların arasında oldukça önemli bir yere sahip. İsmi ile amacını ve içeriğini net bir şekilde sunduğunu düşünüyor, özellikle avukatlık mesleğine yeni başlayacak olanların haklarını detaylı bir şekilde öğrenebilmek adına bu kitabı edinmelerini öneriyoruz.

Avukat Halkın ve Hakkın Dilidir – Avukat Sedat Vural

Ankara Barosu Yayınları’ndan yayınlanan, avukatlık mesleği ile ilgili bir kitap… Aynı zamanda, avukatlar için ve avukatlık uygulaması ile ilgili bir kitap… Hukuk deneyimini somutlaştırmak dediğimizde bu eser, gerçekten kütüphanenize eklemek isteyeceğiniz bir rehbere dönüşüyor. Çünkü, “Avukat Halkın ve Hakkın Dilidir” isimli eserde, Avukat Sedat Vural’ın bugüne dek açtığı ve adalet mücadelesi verdiği davaların, dilekçelerinden kararlarına kadar detayları ve tüm hikayeleri ile birer birer anlatılıyor. Bu adalet mücadelesini en başından, dava dava, dilekçe dilekçe okurken, Avukat Sedat Vural’ın hukuk deneyiminin ve idealizminin size çok şey kattığını hissedeceksiniz.

Bozkır'dan Dünyaya Avukat Olmak – Avukat Mehmet Gün

Gün+Partners Avukatlık Bürosu’nun kurucusu, Daha İyi Yargı Derneği Başkanı Avukat Mehmet Gün, aynı zamanda idealizmi ve Türkiye’nin hukukuna katmak istediği değerler ile de tanınan bir avukat… Bozkır’dan Dünyaya Avukat Olmak adlı eserinde ise çocukluğundan bugüne uzanan hayat çizgisinde avukat olmanın portresini çizerken, Türk hukukundan sıra dışı manzaraları da önümüze seriyor. Hayatın ve hukuk dünyasının tam içinden, avukatlık mesleği ile ilgili bir kitaptan, tüm avukatlara ve “hukuk” konusuna eğilen herkese sesleniyor. Yılların deneyiminin, hikayeleşerek okurlara sunulduğu bu kitap, hukuk deneyimini somutlaştırmak olgusunun değerli örneklerinden biri.

Hukuk deneyimini somutlaştırmak hakkında son söz…

Yıllarını, zihnini, ideallerini, emeklerini bu mesleğe adamış olan avukatların deneyimlerini, tüm avukatlara fayda sağlayacak birer çıktıya dönüştürdükleri kitapları bu yazımızda sizlerle paylaştık. Her birinin, özellikle avukatlara çok büyük fayda sağlayacağından şüphemiz yok.

Bu kitaplar sayesinde hem yeni bir perspektif kazanacağınızı hem de öğreneceğiniz yol ve yöntemler ile birçok uygulamada yeni pratikler elde edeceğinizi umuyoruz. Ancak bunu sağlamanın bir başka yolu daha var: GÜNCE.

Yılların hukuk deneyiminin, avukatlık mesleğini icra ederken kullanabileceğiniz bir otomasyona dönüştüğü ve tek platformda toplandığı GÜNCE sayesinde işlerinizi daha pratik hale getirebilir, iş süreçlerinizi GÜNCE’nin deneyim bazlı yönlendirmeleri ile kolaylıkla yönetebilirsiniz. Büronuza çağ atlatan GÜNCE ile tanışın, ihtiyaç duyduğunuz tüm çözümlere tek platformda ulaşın.